PDF Tulosta Sähköposti

Seuran esittely

Rikkarannan Erämiehet r.y on vuonna 1960 perustettu metsästysseura. Toiminta-alueemme sijaitsee Outokummun länsireunalla, rajanaapureina etelässä ovat Usin Eräukot sekä idässä ja pohjoisessa Outokummun Metsästysyhdistys. Lännessä toimialueemme rajoittuu Rikkaveteen. Toiminta-alueemme pinta-ala noin 1900 ha ja lisäksi vesialueita on noin 1700ha.


Seuramme jäsenmäärä on vakiintunut noin 45:een. Maastoltaan toimialueemme on monimuotoinen, mm. nimet Myllyvuori, Sulkavanvuori, Hovinsärkkä, Hirvimäki ja Valkeiskallio kertovat maasto-olosuhteista paljon.

 

 Kuva Kalliolammelta


Metsästysharrastuksen pääpaino on hirvestyksessä ja jahtiin osallistuu vuosittain noin kolmasosa seuran jäsenistä. Myös metsäkanalinnut ja jänis ovat oleellinen osa syksyistä metsästysharrastusta samoinkuin pienpedoista supikoira ja minkki lisääntyvässä määrin. Vesilinnustukseen aluemme soveltuvat verraten huonosti.

 
Seuralla on käytössään kota, "Mutteri", joka on kaikkien seuran jäsenien vapaassa käytössä. Syksyisin Mutteri toimii myös hirvenmetsästäjien tukikohtana.

 

 Kuvassa Mutteri

 

Hirviporukka on vuosien saatossa kunnostanut entisestä viljakuivaamosta hirvienkäsittelyyn sopivat tilat arvokkaan hirvenlihan käsittelyyn.


Toiminta-alueemme maanvuokraajat ovat suhtatuneet seuran toimintaan erittäin suopeasti ja niinpä maiden vuokrausaste on hirven osalta 99 % ja pienriistakin osalta yli 80%. Maanvuokraajien muistaminen syksyisin hirvikeiton/paistin kera on perinteinen ja suosittu tapahtuma.

 

Kuvassa riistapeltoa ja passipaikka Talvilahdessa

 

 

 


Rikkarannan Erämiehet, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting